Водеща по bTV с родословни корени от Трънско ще покаже по телевизията Глоговица, Мракетинци и други места в пограничната община

Тази събота от 11:30 часа по bTV „Вкусът на България“ с Мария Жекова потегля на вълнуващо и лично пътешествие в района на Трънската котловина, изпълнено с чудни истории и уникални кътчета, които са част от детството на самата Мария.

Началната спирка е село Глоговица, където водещата ще разбере, че тайната на хубавата кавърма е прясната туршия и ще научи цял куп интересни рецепти – за „зелено кьопоолу“, „вариво“ (кокали, сланина и сушено месо), за „специалитета, за който трънчани дават мило и драго“ – „спържа“,  „крем карамел“ и ароматна „баница с тиква“. Вкусът на трънското детство ще се окаже и старата слива на двора, под която няколко поколения са обменяли историите си, анонсират от предаването “Вкусът на България”.

В съботния епизод Мария Жекова ще се срещне и с много интересно младо момиче, което за подарък за абитуриентския си бал си поръчало „стадо брезнишки овце“. Момичето ще разкаже повече за тази типично българска порода и страстта си към животните. Ще сподели и за другото си хоби – конната езда и ще покаже медалите си, добавят от “Вкусът на България”.

Предаването ще покаже и кадри, заснети в селото на дядото на водещата – Мракетинци, село Бусинци и други места в пограничната община.

Мария Жекова е победителка в седмия сезон на “Мастършеф”. Родена е и е израснала в София, на 29 години. Фотограф по професия и родолюбец по душа. На 24 септември бе излъчен първи епизод на новото кулинарно предаване по bTV “Вкусът на България”, което Мария Жекова води.

Кадър: bTV

Виж също...

Loading...