Фамилия в село Глоговица отглежда селскостопански животни и произвежда собствена продукция, която вече се налага на пазара в Трън

Семейство Андонови живее в трънското село Глоговица и е избрало за свое препитание отглеждането на селскостопански животни и производството на собствена продукция. Няколко пъти техни стоки вече се излагат на петъчния пазар в град Трън, а на 9 декември продукцията им беше изложена на първия коледен базар, предаде репортер на Zapadno.com.

Юли Андонов е живял в града, но се е върнал на село, за да помага на съпругата, дъщеря си и брат му в отглеждането на животните и произвеждането на продукция. “Много трудно се отглеждат. Страшно много работа е. Дъщеря ми е земеделски производител и на нейно фирма е фермата, ние помагаме”, сподели фермерът.

В семейното стопанство се отглеждат 100 овце, 5 коня, прасета, кокошки, гъски и други животни. На въпрос дали е труден животът на село, Юли отговаря положително. “Много е работа. Целодневно – от сутрин до вечер”, добави още той.

В асортимента, който предлагат присъстват месни продукти като трънска спържа, телешко месо, заешко месо, луканки, гъби от Трънския край, домашно вино, приготвено с купено грозде и дори ръчно изработени украшения.

Виж също...

Loading...