Драматизация от Брезник осигури награда за първо място в национален конкурс за съвременна интерпретация на Вапцаров стих – ВИДЕО

Брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” е сред наградените от IV национален конкурс за видеоклип “Съвременна интерпретация на Вапцаров стих” ‘2022, предаде репортер на Zapadno.com.

Групата по художествено слово към читалището е удостоена с награда за първо място в категория “Драматизация” в четвърта възрастова група на националния конкурс. Конкурсът се организира от народно читалище “Н. Й. Вапцаров-1873” в град Тутракан. Жури, в което участват актьора и танцьор Ясен Попов, филилогът от Шумен Анелия Янева-Димитрова, поетът и журналист Антоний Димов и други е разглеждала видеоклиповете, с които участниците са се включили в конкурса.

Екипът от Брезник с ръководител Магделена Георгиева е заснел кадрите на лесопарк “Бърдото”. Във видеоклипа участват самодейците Румен Александров, Дейвид Георгиев и Валентин Павлов. Видеото и монтажът са дело на Милен Миланов, поясниха от брезнишкото читалище.

Вижте видеоклипа, който читалището на Брезник публикува:

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...