Финалният етап на ремонта на главен път в Брезнишко може да продължи през следващия строителен сезон и при добро време

Ремонтът на третокласен път 8114 в отсечката Кошарево – Станьовци – Долна Секирна – Горна Секирна не е завършил, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ремонтът на пътната отсечка между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна стартира в края на 2020 година и по план трябваше да приключи през есента на 2021 година, но дейностите се забавиха. След стартирането на ремонта в цялата отсечка вече е усилена пътната основа, където е необходимо, почистени са водостоците, направени са банкети, бордюри, габиони, поясниха през месец февруари тази година от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Пътният участък е с положена неплътна асфалтобетонова смес (биндер). В момента републиканската пътна мрежа, в която се включва и пътя Кошарево – Горна Секирна, е в режим на зимно поддържане. Финалният етап на ремонта може да продължи при благоприятни метеорологични условия през следващия строителен сезон, когато трябва да бъдат изпълнени следните дейности – полагането на износващия асфалтов пласт и на хоризонтална маркировка, както и монтирането на пътните знаци, добавиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...