Фотоволтаичен парк край стадиона в Брезник: Общинските съветници разрешиха процедура, свързана с бъдещата инвестиция

Общински съвет-Брезник разреши изработването на проект за частично изменение на подробен устройствен план за обособяване на урегулиран поземлен имот за фотоволтаичен парк в град Брезник. Решението за процедурата беше прието с 12 гласа “за” на 16 декември по време на редовната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Докладната, която общинските съветници разглеждаха по темата, е била изготвена по заявление от 24 ноември 2022 година, подадено от фирма “Делта Хил Инвест” от пернишкото село Кладница. Фирмата иска да бъде допуснато изработването на подробен устройствен план за поземлен имот, който се намира в район край спортен комплекс “Чорни”. Площта на имота е 1 645 квадратни метра и се намира на улица “Д-р Йордан Стефанов” в града.

След замерване се е оказало, че част от парцела се намира в реката. Предложението е да бъде закрита част от улица “Стадион”, която пресича реката.

На комисиите на Общинския съвет се е дискутирало дали е уместно в центъра на града да има фотоволтаичен парк. След обсъжданията е станало ясно, че няма изисквания за отстояния при изграждането на такъв парк.

С приетото по-рано днес решение Общински съвет-Брезник даде съгласие да бъде закрита улица (с ОТ 91 – 129).

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...