В съботния ден времето ще остане топло за сезона, на запад слабо ще превалява дъжд

Времето в събота ще е топло, с валежи от дъжд. По планините ще е ветровито, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 1 до плюс 6 градуса, в югозападните райони и по Черноморието до плюс 7, плюс 8 градуса. Денят ще започне с облаци и мъгли, и дъжд в северозападните райони. Следобед над източните райони облаците временно ще намаляват, а на запад ще превалява слабо дъжд. В Рила и Пирин над 2000 метра ще вали мокър и тежък сняг. През нощта срещу неделя валежните зони ще обхващат южните райони.

Следобед вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат силни до бурни ветрове от югозапад със скорости до 70 километра в час. Чувствително ще се затопли. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, на север от планините и по Черноморското ни крайбрежие – до 17 – 18 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...