Момиче от Брезник, пострадало при жестоката катастрофа в Перник през месец май, е подпомогнато с пари от дарителски фонд

Три деца от област Перник са подкрепени от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския червен кръст, съобщи за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

По-рано днес децата, които са пострадали при пътнотранспортни произшествия, са получили обезщетения по 1 000 лева. Сред тях е била и 15-годишната Ивана от Брезник, която през месец май тази година пострада при тежка катастрофа в град Перник. Вследствие на катастрофата почина от едно от децата, които са били в лекия автомобил. Тежко пострада и Емил Виденов, за който в края на месец ноември местната власт на Брезник взе решение да се отпусне еднократна финансова помощ в размер на 1 000 лева.

Средствата, които са по линия на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския червен кръст, са предназначени за лечение на децата. Обезщетения от този фонд в област Перник се отпускат от 4 – 5 години, като през 2021 година са подпомогнати 4 деца. Сумите, които се отпускат се определят според състоянието на пострадалите при катастрофи деца.

Близо 80 000 лева ще получат 62 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, през втората половина на тази година, за да посрещнат нуждата от лечение и рехабилитация. Средствата са набрани чрез дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Тази година парична помощ получават всички деца, чиито родители са подали заявления за подкрепа в Българския червен кръст, поясниха от организацията.

Виж също...

Loading...