Коледно тържество в Бегуновци: Подаръци за децата, вариво от кмета на селото, програма със самодейци и други изненади се подготвят за 26 декември

Коледно тържество ще се проведе на 26 декември в брезнишкото село Бегуновци. Входът за малки и големи ще бъде свободен, а програмата на събитието ще бъде богата, предаде репортер на Zapadno.com.

Коледното тържество ще се проведе в местното народно читалище “Просвета-1922” и ще стартира в 16:00 часа. Богата музикално-танцова и забавна програма ще бъде представена от самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица и деца от село Непразненци. За всички деца от Бегуновци и гостуващи такива са предвидени подаръци. Сурвакари със сурвачки ще сурвакат гостите на празненството.

Сред гвоздеите в програмата ще бъде вкусно граовско вариво, приготвено от кметският наместник на Бегуновци Станко Пергелов и домашно червено вино. По време на тържеството ще се проведе кулинарен конкурс, в който могат да участват домакини, които ще трябва да се представят с коледни ястия. За най-добрите от тях приготвени ястия ще има награди.

Такова коледно тържество в Бегуновци ще се проведе за втора година. Организира се от кметското наместничество и местното читалище.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...