От днес започва затопляне на времето с максимални температури между 3 и 8 градуса, очаква се период с чести мъгли и ниски облаци

В сряда, 21 декември, ще има затопляне на времето, придружено с облаци от запад, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 1 до минус 6 градуса, в Добруджа и в западните райони отицателни между минус 4 и минус 8 градуса. Предиобед ще бъде малко облачно, а по поречията ще има намалени видимости. Следобед над страната ще премине атмосферно ново смущение от запад, без валежи.

Вятърът при земята ще бъде слаб от югозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от югоззапад със скорости до 40 километра в час. ще се затопля. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието до 7 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от северозапад над 3000 метра височина преносът на топъл въздух продължава, и притиска студените въздушни маси в ниските части от страната ни. Над България времето ще бъде със значителна облачност, и превалявания от сняг в планинските райони от южната част от страната. Студените въздушни маси, обхванали Западна Европа, отстъпиха бързо пред по-топъл въздух от юг и дневните температури в западноеврпейските страни ще достигат до 5 – 14 градуса. В севернатлантическото крайрежие и над страните около Северно море студеният въздух ще поддържа отрицателни показания на термометрите. По-съществени дъждове ще валят главно по Скандинавието и страните около Северно море.

Времето през следващите дни

В сряда над страната ще преминат бързо облачни вълни от запад със затопляне и без съществени валежи. В четвъртък, петък и в събота започва период с чести мъгли и ниски облаци. По планините ще има повече слънце.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...