В библиотеката към трънското читалище, в “Бо Кафе” и хоремага в село Зелениград се събират дарения за лечение на млад мъж

Дарения за млад мъж, който страда от заболяване, се събират в дарителски кутии в библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и “Бо Кафе” в град Трън, както и в хоремага в село Зелениград, съобщи трънчанката Цветана Маркова.

Мъжът се казва Стоян Момев и е от град Елена. Той е братовчед на приятелка на Цветана Маркова, която е подела инициатива за поставяне на дарителски кутии в Трънско. “Обръщам се към всички хора с молба за помощ. Да дадем шанс на младо и прекрасно момче, в разцвета на младостта, да пребори най-коварната болест и да живее. Момчето е батко на близка моя приятелка. Цочо е с Диагноза – Рак на тестис /семином/, с метастаза в бял дроб. След 3-годишна, неуспешна битка в България, се налага да потърси помощ в чужбина. В момента е в Германия от началото на месеца, където лекарите дават голям шанс за излекуване. Само че лечението е много скъпо и непосилно за младото момче и неговото семейство. Идват Светли празници, а и казват, че по Коледа стават чудеса. ❤️ Нека всички заедно да бъдем чудото за това младо и прекрасно момче. Ще бъда благодарна на всеки отделил от средствата си, за да има шанс Цочо да се излекува и да се радва на живота си като всеки млад човек”, поясни Цветана Маркова.

Виж също...

Loading...