В брезнишките села разлепиха листовки срещу измамни сценарии, чрез които злосторници се опитват да излъжат възрастните хора

Информационни листовки са разлепени на обществени места в малките населени места на територията на община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Листовките са от полицията и са във връзка със зачестили опити за телефонни измами. “Най-честите сценарии са “съдействие при провеждане на полицейска операция”, “лечение/спешна операция на близък/роднина”, “освобождаване на пратка с документи” или “ремонт (смяна на дограма).”, пише в листовките. При констатирани такива случаи трябва да се потърси незабавно съдействие на спешния телефонен номер 112 или в група “Оперативна дежурна част” на Районно управление-Брезник на телефон 0775/38 48.

Всеки месец полицейски служители от различни сектори посещават по определен график малките населени места в областта. При тези посещения служителите на реда разговарят с местните жители за конвенционалната престъпност. “Там на място се коментират всички превантивни мерки за недопускане на каквито и да било произшествия включително и телефонните измами. Раздаваме им листовки. Във всяко едно населено място се носят листовки, поставят се на видими места. Предават се на кметските наместници и на кметовете, които да разговарят с по-възрастните жители. Това се прави непрекъснато от тези екипи, които посещават малките населени места”, каза регионалният говорител на МВР за област Перник Венцислав Алексов.

Виж също...

Loading...