За предстоящите празници в област Перник са осигурени дублиращи допълнителни екипи на полицията и пожарната за реагиране на произшествия

В област Перник са осигурени дублиращи допълнителни екипи на полицията и пожарната. Екипите са подсигурени за звената във връзка с предстоящите коледно-новогодишни празници, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес на пресконференция в Областна дирекция на МВР-Перник служители на “Пътна полиция” и “Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник отчетоха пред медии какви превантивни мерки се предприемат от тях за осигуряване спокойствието и реда по време на празниците. Прочетете още по темата в публикацията: Засилено ще е полицейското присъствие по пътя за границата в Трънско, над 30 храма и манастири са инспектирани от пожарникари.

Дублиращи допълнителни екипи са осигурени за дежурното ръководство, структурите и всички служби към Областна дирекция на МВР-Перник и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, поясни регионалният говорител на МВР за област Перник Венцислав Алексов. “Създадена е организация и са осигурени допълнителни екипи. Има достатъчно екипи, които могат да реагират на всеки един подаден сигнал за произшествие или за нередност. Направени са планове и разчети, за да може да се реагира незабавно за изпращане на допълнителни сили и средства на съотвеното произшествие”, каза Венцислав Алексов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...