Вижте коледната украса на Гигинци, Кошарево, Д. Секирна, Г. Секирна, Банище и Станьовци – ВИДЕО

В навечерието на коледно-новогодишните празници центровете на половината от селата в община Брезник са пременени с празнични украшения, установи проверка на Zapadno.com.

В поредица от няколко публикации ще покажем на своите читатели как изглежда празничната украса, аранжирана от местни хора, кметове и читалищни дейци. След първите кадри, заснети в селата Велковци, Сопица, Слаковци, Ноевци и Непразненци, дойде ред и на втория клип с видеа от селата Гигинци, Кошарево, Долна Секирна, Горна Секирна, Банище и Станьовци.

Тази година в центъра на село Гигинци е украсено истинско коледно дръвче, което се намира в градинка пред сградата на кметското наместничество и местното читалище. В съседното село Кошарево по традиция е окичена коледна елхичка, която е поставена зад витрина на първия етаж на административната сграда. Къщата на маските в Кошарево също е украсена с коледна украса.

Във фоайето на народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна е поставена коледна елха, пременена с различни красиви играчки и светещи лампички. Малко по-нагоре, в съседното село Горна Секирна, пред сградата на кметството и читалището е украсена коледна елха с височина около 2 метра. Със светещи лампички е аранжиран един от прозорците на сградата.

В другия край на този район се намира село Банище, където живо дръвче е пременено на коледна елха с играчки гирлянди. Скромна, но пък от сърце, е аранжирана коледната украса в кабинета на кметския наместник на село Станьовци. На бюрото на представителя на Община Брезник в населеното място се намира най-малката от всички елхички в брезнишки села. Тя е изкуствена, а на върха и е поставен снежен човек. С коледни играчки е украсена декоративна мандарина, която кметският наместник отглежда в помещението.

Вижте във видеото на Zapadno.com как изглежда коледната украса в тези села към община Брезник:

Виж също...

Loading...