На Коледа максималните температури в страната ще бъдат от 10 до 16 градуса, през следващите дни ще се задържи сравнително топло за края на декември

На Коледа над страната ще има разкъсани облаци. Очаква се стабилизиране на въздушната маса над България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната бяха от 7 до 2 градуса, по Черноморието – плюс 3, плюс 4 градуса. Ще бъде малко облачно до слънчево. Вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Слабо ще захладнее. Максималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса, по Черноморието до 13 – 14 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад на изток бързо ще преминавата облачни вълни и ще се редуват топли и по-хладни и влажни въздушни, настаняващи се за кратко над Балканите. Над България времето ще бъде със сутрешни намалени видимости и слънце в планините. Бързо ще преминават облачни системи от запад на изток. Възможни са и слаби превалявания от сняг в планинските райони от южната част от страната. В Западна Европа ще бъде завлядяна от топлите въздушни маси и ще се задържи сравнително топло. По-съществени дъждове ще валят главно по Скандинавието и страните, около Северно море и в Португалия и Южна Франция.

Времето през следващите дни

В понеделник превали слабо сняг в Източна Стара планина. Във вторник ще се затопля с повече облаци по Черноморието. В сряда от север-северозапад ще проникне по-хладен и влажен въздух и за кратко отново ще превали дъжд, в планините мокър сняг. В четвъртък и в петък ще има мъгли в ниските места, слънце в планините, ще бъде сравнително топло, на 1500 метра дневните температури ще достигат 4 – 5 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...