Спасителна акция край Брезник на Бъдни вечер: Рибари извадиха мъж от язовир “Брезнишки извор”, опитал се да спаси давещо се животно

На 24 декември в 11:44 часа в оперативния център при Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник е получен сигнал за бедстващ човек във водите на язовир „Брезнишки извор“ в близост до село Брезнишки извор, съобщиха от пожарната.

По информация на оперативния център при Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”Перник, човекът се е опитал да спаси домашно животно от водите на язовира с надуваема лодка. При което по всяка вероятност лодката се е спукала и човекът попада във водата.

В ликвидиране на произшествието е участвал 1 пожарен автомобил с 3 служители от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, като до пристигане на екипа на “Пожарна безопасност и защита на населението”, човекът е изваден от водата от рибари, които са били в района. Екипът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник е оказал помощ при качването му в автомобила на Център за спешна медицинска помощ-Перник.

Пострадалият мъж е транспортиран в лечебно заведение в град Перник в хипотермичен шок.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...