Коледно вълнение в Бегуновци: Деца зарадваха възрастни, а Дядо Коледа им раздаде подаръци – СНИМКИ+ВИДЕО

Вълнуващо тържество събра жители и гости на брезнишкото село Бегуновци в местното народно читалище “Просвета-1922” на втория ден от Рождество Христово, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата стартира малко след 16 часа в салона на читалището, където десетки хора от селото и други населени места на област Перник, се събраха за тържеството. Близо 40-минутна програма със стихове, песни и танци представиха деца от Бегуновци, Брезник и Перник. Талантливите деца събраха овациите и симпатиите на публиката в залата. Участие на сцената трябваше да вземат и самодейци от читалищата в град Брезник и брезнишкото село Сопица, но поради обективни причини, те не успяха да присъстват.

Друг интересен момент в програмата беше провеждането на кулинарен конкурс, в който участие взеха жени от Бегуновци. Те бяха приготвили 7 печива – баница, сладкиши и сладки. Тричленно жури дегустира подредените на маса пред сцената печива и даде своите оценки за тях. Накрая първо, второ и трето място бе отредено за Здравка, Красимира и Диди от Бегуновци.

Емоциите продължиха с пристигането на Дядо Коледа, който се вмъкна през комина на читалището. Той седна на стол на сцената и от чувала си извади подаръци за всяко едно дете в залата. След раздаването на подаръци, тържеството продължи с томбола с награди за публиката.

Накрая присъстващите се почерпиха с вариво, което кметският наместник на село Бегуновци Станко Пергелов беше приготвил. Заедно с варивото беше поднесено и домашно червено вино. Казанът със зимното ястие беше предвиден за около 100 човека.

Разгледайте снимки от коледното тържество в читалището на село Бегуновци:

Вижте във видеото на Zapadno.com как пристига Дядо Коледа и раздава подаръци в Бегуновци:

Виж също...

Loading...