Над 200 свободни работни места в общините Брезник и Трън са обявени чрез “Бюро по труда” от началото на годината до месец септември

За периода януари – септември 2022 година в дирекция “Бюро по труда”-Перник са обявени общо 2 425 свободни работни места, от които 1 976  на първичния пазар на труда, съобщиха за Zapadno.com от дирекцията.

На годишна база се отчита нарастване в търсенето на работната сила. По програми и мерки за обучение и заетост от Закона за насърчаване на заетостта и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са заявени общо 449 свободни работни места с 265 по-малко на годишна база.

В община Брезник са обявени 74 свободни работни места, като 29 от тях са по програми и мерки за обучение и заетост от Закона за насърчаване на заетостта и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. В община Трън са обявени 131 свободни работни места, като 73 от тях са по програми и мерки за обучение и заетост от Закона за насърчаване на заетостта и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности по темата със статистика от “Бюро по труда”-Перник.

Виж също...

Loading...