Училищата в Брезник, Трън и Ноевци, както и част от детска градина “Брезица” са включени в списъка на средищните за учебната година

Трите училища в общините Брезник и Трън, както и част от брезнишката детска градина “Брезица”, са включени в списъка на средищните детски градини и училища в Република България за учебната 2022/2023 година, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на месеца Министерски съвет прие решение, с което средищните институции в страната намаляват на 957 броя след актуализиране на списъка. Средищни са 194 детски градини, 39 части от детски градини и 724 училища от 647 населени места в 28 области. 29 институции за първи път получават статут на средищни, поясниха от правителствената информационна служба.

В списъка на средищните детски градини и училища за настоящата учебна година са включени средно училище “Васил Левски” в град Брезник, средно училище “Гео Милев” в град Трън, основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци и частта от детска градина “Брезица” в същото населено място.

Виж също...

Loading...