28 декември започва с повече облаци по Черноморието и над югозападните райони, но през деня ще е предимно слънчево

В сряда денят ще започне с повече облаци по Черноморието и над югозападните райони, през деня ще има слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 7 до 1 градуса, по Черноморието – плюс 4, плюс 6 градуса. Сутринта над югозападните райони и по Черномориетоще ще има повече облаци. Преваляванията в Пирин ще спират. През деня над страната ще бъде предимно слънчево. След пладне от запад ще се заоблачи, без валежи.

Вятърът при земята ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Слабо ще захладнее. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, по Черноморието до 9 – 10 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад на изток бързо ще преминавата облачни вълни и ще се редуват топли и по-хладни и влажни въздушни, настаняващи се за кратко над Балканите. Над България времето ще бъде със сутрешни намалени видимости и слънце в планините. Бързо ще преминават облачни системи от запад на изток. Възможни са и слаби превалявания от сняг в планинските райони от източната част от страната. Над Западна Европа по-съществени дъждове с вятър ще валят главно по Южното Скандинавие и страните около Северно море и в Западна Франция. В Прибалтика ще вали сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък ще има мъгли в ниските места, слънце в планините. Ще бъде сравнително топло, на 1500 метра дневните температури ще достигат 5 – 6 градуса. В събота ще се задържи топло за сезона, с ясна и топла новогодишна нощ.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...