Близо 4 хиляди винетки изтичат в първия ден на 2023 година, а в първите три месеца – близо 664 хиляди

През първите два месеца на 2023 година изтичат близо 664 000 годишни е-винетки за леки автомобили. От тях над 324 хиляди са през януари, а около 340 хиляди през февруари. В първия ден от новата година завършва валидността на 3 941 винетки, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ или в търговската мрежа на партньорите на Агенция “Пътна инфраструктура”. Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

От 1 януари 2023 година винетките поевтинеят с близо 10 %. Годишната винетка ще струва 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева, а уикенд винетката – 9 лева.

Националното тол управление апелира потребителите при купуване на е-винетка да използват сайта www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и останалите канали за продажба на Агенция “Пътна инфраструктура” – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Гишета са разположени на основните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те областни пътни управления в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.

Виж също...

Loading...