Директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник: Социалната работа е да познаваш потребностите на хората, които имат нужда от това

Социалният работник не е просто работа, а призвание за този, който се занимава с тази дейност. В това е убедена Катя Пламенова-Николова, която от тази година е директор на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Катя Пламенова-Николова посреща посетители в кабинета си с отзивчивост, усмивка и внимание. Всеки вторник ръководителят на регионалната дирекция към Агенция за социално подпомагане провежда приемен ден за граждани. Интерес към приемните дни в месеца има от страна на гражданите, сподели Катя Пламенова-Николова.

На въпрос как се чувства, занимавайки се с тази дейност, директорът на дирекцията отговори: “За мен социалната работа не е работа на бюро. За мен социалната работа е да можеш да познаваш нуждите и потребностите на хората, които имат нужда от това. Да можеш да ги подкрепиш, да ги насочиш. Мисля, че тези, които имат нужда и са поискали помощ от нас, защото има и хора, които не искат помощ, с каквото можем винаги помагаме. Колегите са отговорни и социалната работа е призвание, не само работа”, каза Катя Пламенова-Николова.

За новата 2023 година директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник пожелава здраве на всички хора. На своите колеги пожелава да имат търпение в работата и най-вече здраве.

Снимка: Катя Пламенова-Николова

Виж също...

Loading...