Полицията на област Перник към жителите на региона: Освен в социалните мрежи, подавайте сигнали и при нас за постигането на по-голям превантивен ефект

Областна дирекция на МВР-Перник с апел към гражданите: Освен в социалните мрежи, подавайте сигнали и в полицията. „Изключително сме благодарни на хората, които проявяват своя граждански дълг, публикувайки снимки и материали в социалните мрежи, касаещи най-различни проблеми, в това число и такива, от компетентността на полицията“, заявяват от Областна дирекция на МВР-Перник. Органите на реда доста често се самосезират, но поради липсата на достатъчно данни за подателите на сигналите, както и на информация за номера на автомобили, място на нарушението и други подобни, извършителите остават ненаказани, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

За постигането на по-голям превантивен ефект и за получаване на обратна връзка за това, какво е станало с подаден сигнал и какво отношение е взето, ръководството на полицията призовава гражданите да подават своите сигнали освен в социалните мрежи и на следните електронни пощи: pernik@mvr.bg и kat-pernik@mvr.bg

Припомняме, че по една от последните публикации в социална група, за спрял неправилно товарен автомобил, превозващ газови бутилки на пътя София – Кюстендил, на разклона за град Батановци е установена фирмата и е призован водачът, за връчване на акт за установяване на административно нарушение.

Борбата с престъпността и опазването на обществения ред са най-ефективни когато полицията и гражданите са в непрекъснато взаимодействие. Практиката показва, че когато това е налице, нарушителите и извършителите на противоправни деяния намаляват до минимум.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...