Срокът за записване във фестивала “Сурова Брезник ‘2023” изтича след 9 дни, участниците трябва да се придържат към автентичност и традиционност

По-малко от 10 дни остават до крайния срок за записване за участие в XVIII маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023”, предаде репортер на Zapadno.com.

Участие във фестивала могат да вземат всички сурвакарски групи от населените места в община Брезник, както и гостуващи такива, подали своите заявки в определения срок. 9 януари е крайният срок, до който участниците могат да подават заявки. Фестивалът ще се проведе на 21 януари и ще бъде открит в 14:00 часа.

Заявки за участие могат да се изтеглят от сайта на Община Брезник или да се получат на място от организаторите. Попълнените заявки могат да се изпратят в електронен вариант на електронната поща rumi_tsveti@abv.bg или на хартиен носител на адреса на Общината – град Брезник, 2360, улица „Елена Георгиева” № 16.

Редът за явяването на групите и времевия график се определят от организаторите. Желателно е групите да имат готовност за участие в дефилето минимум 30 минути преди указания час за явяване. В регламента за участие организаторите от Община Брезник са определили категории. Прочетете още по темата в публикацията: Без участници под 3 години на маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2023”, заявки за участие се приемат до 9 януари.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...