Богоявленският кръст в Брезник ще бъде хвърлен на обяд на 6 януари, в храм “Свети Георги Победоносец” ще бъдат отслужени поредица от литургии за празниците

Поредица от църковни служби ще се проведат в дните между 5 и 8 януари в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник, съобщи за Zapadno.com отец Михаил.

На 5 януари, когато се чества зимния Кръстовден от 9:30 часа в храма ще бъде отслужена света Василиева литургия с велик Богоявленски водосвет.

На 6 януари, когато се чества Богоявление от 9:30 часа ще започне света Златоустова литургия с велик Богоявленски водосвет. От 12 часа край реката в района на детската площадка до улица “Д-р Йордан Стефанов” в града ще бъде хвърлен Богоявленския кръст, който по традиция трябва да бъде спасен.

На 7 януари по случай Ивановден в светия храм от 9:30 часа ще бъде отслужена света Златоустова литургия. На 8 януари отново по същото време ще започне празнична църковна служба.

Тази година традиционното обикаляне за благославяне по домове, офиси и институции в Брезник ще бъде само за желаещите миряни и чрез предварително записване на място в храма, на лично съобщение във Фейсбук страницата на църквата или на телефона на отец Михаил, който е 0876 165 009.

Снимка: Божидар Пантев – архив

Виж също...

Loading...