В сряда нова облачна вълна ще премине през страната, а в края на седмицата температурите ще се понижат, очакват се и валежи

В сряда отново ще премине облачна вълна, която в южните райони ще се отрази главно в полето на вятъра с временно усилване, а по Северното Черноморие ще преръми, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от 7 до плюс 2 градуса, по Черноморието – плюс 5 – 6 градуса. В сряда отново ще премине облачна вълна, която в южните райони ще се отрази главно в полето на вятъра с временно усилване, а по Северното Черноморие и в Добруджа ще преръми.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса, в Добруджа до 8 – 9 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад на изток бързо ще преминавата облачни вълни и ще се редуват топли и по-хладни и влажни въздушни, настаняващи се за кратко над Балканите. Над България времето ще бъде със значителна облачност и намалени видимости в ниските места. Възможно е да преръми в Румъния и у нас в Добруджа. Над Западна Европа плътни облаци от океана ще се преместват към централните територии. Дъждове с вятър ще валят главно в страните около Северно море. В Прибалтика ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще има разкъсана облачност с повече облаци през деня в южните и над източните райони. През нощта облачнастта ще намалява. В петък отново ще се заоблачи и ще започне слабо понижение на температурите. В събота ще проникне хладен и по-влажен въздух от север-северозапад. Следобед и през нощта в населените места ще превали дъжд, а в планините мокър сняг, като по-интензивни ще бъдат валежите през нощта, срещу неделя, в Добруджа. В неделя ще вали по-интензивно в Рила и в Родопите, а късно следобед и през нощта, срещу понеделник, валежите ще спират.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...