Към Центъра за социални услуги от резидентен тип на Община Брезник чрез Министерство на здравеопазването: Вие сте АНГЕЛИ!

Благодарствено писмо е получено в Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник, съобщиха от институцията.

Писмото е изпратено чрез посредничеството на Министерство на здравеопазването от дъщеря на потребител в социалното заведение, което се намира в град Брезник. През 2019 година майката на жената, изпратила благодарственото писмо, се е разболяла от деменция. Тя не е успяла да се грижи за майка си и това я принудило да потърси професионални грижи за своя родител. Нейна близка и препоръчала Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник.

“Приятно изненадана бях от това, което видях в този дом – добра хигиена, апетитна храна, сериозни грижи за съхранение, доколкото е възможно, на физическото и психическото състояние на възрастните болни хора. Персоналът е изключително внимателен, отговорен и мил, не само към възрастните хора, но и към нас, близките”, пише жената в своето благодарствено писмо.

Жената поздравява директора на социалното заведение Гинка Мирчева и нейните колеги от колектива, които се грижат за хората. “Благодарности за всеотдайността, за човешкото отношение и отговорност, за огромните сърца, които носите в себе си. Вие сте АНГЕЛИ! Вие доказвате ежедневно, че професията ви не е само работа, а е и призвание”, пише още жената в писмото си до институцията.

Писмото е адресирано и до кметовете на общините Брезник и Перник, Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и омбудсмана на Република България.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...