В неделя времето над страната ще продължи да бъде пролетно, но през следващите дни се задават валежи от дъжд и сняг

В неделя повече облаци се очакват по Черноморието, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 5 до плюс 1 градус, в западните райони до минус 2 градуса. През деня ще има разкасана облачност, значителна над Източна България. В западните райони ще има повече слънце.

Вятърът при земята ще бъде слаб от запад-северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в Черноморското ни крайбрежие до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад на изток бързо ще преминавата облачни вълни и ще се редуват топли и по-хладни и влажни въздушни, от северозапад постепенно ще прониква по-хладен въздух, който в комбинация с циклон над Гърция, ще донесе на Балканите валежи от дъжд и сняг през следващите дни. Над България ще има значителна облачност над източните райони, на запад ще има повече слънчеви часове. Над Западна Европа плътни облаци от океана ще се преместват към централните територии. Дъждове с вятър ще валят по Атлантическото крайбрежие и в страните, около Северно море. В скандинавските страни и на юг, в Алпите ще вали сняг.

Времето през следващите дни

В понеделник се задават плътни облаци от запад с дъждове през нощта, срещу вторник в западните райони. Във вторник ще се задържи дъждовно, с по-интензивни валежи от дъжд в източните райони, а в Западна България, по високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг. В сряда ще се задържи дъждовно с валежи от мокър сняг, а по Черноморието дъжд и сняг. По-интензивно ще вали в централните райони, в Предбалкана и в Родопите. Снежната покривка в северните и в западните райони ще бъде до 10 – 15 сантиметра, в южните до 5 – 10 сантиметра. В четвъртък от запад на изток валежите ще спират. В петък след временно разкъсване на облаците, през нощта, срещу събота, в района на Видин и Враца ще завали отново слаб сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...