Градят фотоволтаична централа до главния път за Трън? Общинските съветници разрешиха план за подземна кабелна линия за обекта

Фотоволтаична централа се предвижда да бъде изградена в имот, който се намира до второкласен път 63 в района на трънското село Парамун. На последната за 2022 година сесия Общински съвет-Трън е приел решение, свързано с бъдещото намерение, предаде репортер на Zapadno.com.

Имотът, в който се предвижда да бъде фотоволтаичната централа, е с площ 2 239 квадратни метра и по вид територия е земеделска. Земята се намира в местността “Шамак” в землището на село Парамун и е частна общинска собственост. В началото на месец декември миналата година в Община Трън е постъпило предложение от самоковската фирма “Ра масоник” и софийската фирма “Ей Джи Про” за допускане изработването на парцеларен план за кабели с ниско напрежение за присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Електроразпределителни мрежи Запад“.

Според заданието новопроектираната подземна електропроводна линия започва от МТП “Парамунска чука“, преминава през имот, който е част от главния път 63 и до имот, който е частна общинска собственост към електроразпределителната мрежа. Дължината на трасето е 50 метра.

За изграждането на фотоволтаичната централа са представени становища от Регионална инспекция по околната среда и водите-София, „Електроразпределителни мрежи Запад”, предварителен договор за присъединяване на енергийния обект за производство на електрическа енергия към електроразпределителната мрежа, както и становище на главния архитект на Община Трън, пише в докладната до общинските съветници, която е била приета на 30 декември 2022 година.

Виж също...

Loading...