Директорът на музея в Брезник Е. Велинова и краеведът от Трънско И. Ерулски са сред участниците на “Среща на старейшините на град Перник”

Събитието “Среща на старейшините на град Перник” ще се проведе в пернишкото народно читалище “Зуница-2012”. Участие в срещата се очаква да вземат Емилия Велинова, Иван Ерулски и други участници, съобщиха от читалището.

Темата, която ще се обсъжда на срещата е културата и бъдещето и в Перник. “Особено интересно ще бъде участието и на писателя-краевед Иван Ерулски. Една от целите на УС на НЧ ЗУНИЦА е тези срещи да се превърнат в периодични и под различни теми за размисъл и обсъждания. Дни преди най-титолувания Пернишки фестивал-СУРВА 2023, тази среща ще бъде подходящо въведение към духовната сфера на нашия град”, съобщиха от народно читалище “Зуница-2012”. Сред останалите участници, които се очаква да се включат във форума, са Огнян Аспров, Цветана Манова, Николай Сивков, Ценко Петров, Цецо Любомиров, Цветана Джерманова, Данаил Атанасов, Райчо Христов и други.

Понастоящем Емилия Велинова е директор на Общински исторически музей-Брезник, но е била и ръководител на Регионален исторически музей-Перник. Иван Ерулски от трънското село Ерул е дългогодишен краевед, учител и автор на книги.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...