Дъждовно ще е времето във вторник, а по-късно в някои части от страната дъждът ще преминава в сняг

Във вторник ще има валежи от дъжд в източните райони, а по високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 5 до 0 градуса, по Черноморието и в югозападните райони – до плюс 6 градуса. Бързо предиобед дъждовни зони от запад ще обхващат и Централна България. По-студени и влажни въздушни маси от запад ще обхващат страната. Следобед ще бъде дъждовно, с по-интензивни валежи от дъжд в западните и в централните райони. Късно следобед и през нощта, срещу сряда, в Западна България, по високите полета, и в планините дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът при земята ще бъде слаб от запад-северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до засилени ветрове от юг със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 11 градуса, в северозападните райони до 4 – 5 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...