Със сурвакари от сурвакарските групи на Садовик и Банище рекламират международния фестивал “Сурва” в Перник – ВИДЕО

Кадри със сурвакари от сурвакарските групи на брезнишките села Садовик и Банище са включени в рекламен клип, който рекламира предстоящото издание на международния фестивал “Сурва” в град Перник, видя Zapadno.com.

Фестивалът ще се проведе в края на месец януари и в него се очаква да се включат над 10 хиляди участници. Сред участниците ще бъдат и сурвакарски групи от част от селата в община Брезник.

Близо 20-секундното рекламно клипче е публикувано във Фейсбук страницата “Сурва”. В него са включени кадри с дефилиращи на фестивала в Перник сурвакари от Садовик и Банище.

Но до провеждането на международния фестивал има време. Преди него са местните сурвакарски празници в региона, а как в Садовик и Банище ще посрещнат “Сурова”, може да прочетете в публикациите: На “Сурова” площадът на Садовик ще отеснее за празника “Сировичкаре от векове”, в който ще се включат сурвакари от Ребро и Дивотино, както и кукерите от Нови хан и Сурвакарите на село Банище подготвят местен празник, в който ще се включат пазители на сурвакарската традиция от Садовик и Кошарево.

Вижте във видеото рекламния клип за предстоящия фестивал в Перник:

Виж също...

Loading...