Книга за творческата дейност на хореографа от Граово Лозан Иванчев, подготвена чрез записки от неговия правнук, представиха в Регионален исторически музей-Перник

Книгата “Петото поколение” излезе от печат и бе представена вчера, 10 януари, в Регионален исторически музей-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Автор на книгата е Борис Тодоров, който е правнук на Лозан Иванчев. Изданието е с неиздавани факти за хореографа от Брезнишко, записани от Борис Тодоров. Припомнете си по темата в публикацията от 2021 година: Нова книга от хореографа от Брезнишко Лозан Иванчев се подготвя чрез записки от неговия правнук.

“Петото поколение” разказва за творческата дейност на хореографа Лозан Иванчев и негодите наследници. Дългогодишният хореограф и почетен гражданин на Брезник Лозан Иванчев почина през месец април 2021 година. Той е автор на книгатаучебник “Фолклорни хора и танци на песен от Граово”. Първото издание излиза от печат през 2003 година, а през 2019 година бе представено преиздание на книгата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...