На 11 януари валежите на запад ще спират, а на изток в страната ще се задържи облачно и ще продължава да вали

В сряда валежите на запад ще спират, на изток ще се задържи облачно с валежи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 7 до 2 градуса, в западните райони – до минус 1 градус. Предиобед ще се задържи дъждовно с валежи от мокър сняг, а по Черноморието от дъжд и сняг. По-интензивно ще вали в централните райони, в Стара планина и в Родопите. Снежната покривка в северните и в северозападните райони ще е до 5 – 7 сантиметра, в южните до 1 – 2 сантиметра, и бързо ще се топи. Следобед ще се задържи дъждовно в източните части от страната.

Вятърът при земята ще бъде умерен до засилен от север-североизток, с тенденция за отслабване следобед и през нощта срещу четвъртък със скорости до 60 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до засилени ветрове от изток-югоизток, с тенденция за отслабване със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в югозападните райони и по Черноморието до 9 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад на изток ще се настани влажна и хладна въздушна маса, в комбинация с циклон над Гърция, ще донесе на Балканите валежи от дъжд и сняг. Над Западна Европа плътни облаци от океана ще се преместват към централните територии. Дъждове с вятър ще валят по Атлантическото крайбрежие на Франция, около Северно море. В Полша, в Западна Украйна, и в Алпите ще вали сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще има повече облаци в Добруджа и по Черноморието, с превалявания от дъжд и сняг. В петък ще има повече облаци по Черноморието, с превалявания от дъжд и сняг. Следобед над южните части от страната облаците ще се разкъсват и намаляват. В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България, ще вали мокър сняг, по-интензивно в западните и в централните райони. В неделя
ще има мъгли и ниски облаци, следобед ще бъде слънчево, а по планините ще има повече слънце. В понеделник ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд и сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...