Маскарадният фестивал “Сурова Брезник ‘2023” очаква представянето на около 1 000 участници, сред които 6 детски сурвакарски групи

Над 20 сурвакарски групи ще се включат в XVIII маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023”, съобщи за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Общинският маскараден фестивал ще се проведе на 21 януари. Заявки за участие в предстоящото събитие са подали сурвакарски групи от общините Брезник, Перник, Радомир и Ковачевци. Сред тях са 6 детски сурвакарски групи от Брезнишко и 6 гостуващи групи от други общини в област Перник. Очаква се потвърждение от група от община Разлог. Приблизителният брой на участниците във фестивала е около 1 000.

Фестивалът в град Брезник е без конкурсен характер. За участниците се присъждат награди, като всички групи, които ще вземат участие във фестивала ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди, както и по 100 лева за всяка дефилираща група. Парични награди от по 50 лева ще има за най-малък и най-възрастен участник. Наградите за най-възрастен и най-малък участник ще бъдат определени предварително, съобразно подадените имена в заявките.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото издание на XVIII маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...