В съботния ден с нова облачна вълна от запад ще започнат превалявания от мокър сняг в западните райони и дъжд по Черноморието

В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България, следобед в западните райони ще превали сняг, а по Черноморието дъжд, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 5 до 1 градус, в западните райони и в Добруджа – до минус 1 градус. През деня ще превали слабо, в западните райони от мокър сняг, а по Черноморието дъжд и сняг. Следобед валежите ще продължават по Черноморието.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от запад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени до засилени ветрове от югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса, в югозападните райони и по Черноморието до 6 – 7 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...