Неделният ден започва с мъгли и ниски облаци, но следобед ще бъде слънчево с температури между 5 и 11 градуса

В неделя ще има мъгли и ниски облаци, следобед ще бъде слънчево, а по планините ще има повече слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 5 до 0 градуса, в западните райони и в Добруджа – до минус 1, минус 2 градуса. Предиобед ще се задържи облачно, а следобад от запад облаците ще намаляват. Снежната покривка в северните и в северозападните райони бързо ще се топи. Ще се задържи облачно.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от югозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени до засилени ветрове от запад със скорости до 40 километра в час.
Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса, по Черноморието до 8 – 9 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите валежите ще бъдат история и въздушната маса ще се стабилизира. Над Западна и над Централна Европа облаци от океана ще носят дъждове, като студен и влажен въздух от север през Скандинавието ще прониква на юг. Валежите от дъжд и сняг ще бъдат често явление. Дъждове с вятър ще валят по Атлантическото крайбрежие. В Прибалтика и на юг, в Полша, в Чехия и в страните около Алпите ще вали мокър сняг.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има сутрешни мъгли. Във вторник и в сряда ще бъде ветровито и ще се затопли с югозападен вятър. В сряда през нощта, срещу чутвъртък ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд, в планините и сняг. В четвъртък ще превалява главно предиобед по Черноморието. През следващите дни до края на седмицата ще се затопли с южни ветрове.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...