Амбицията в Трън отново да заработи музей се изпарява: Поредният конкурс за директор е прекратен след липса на кандидати за длъжността

“В рамките на един месец от публикуването на обявата, в Община Трън не са постъпили документи от нито един кандидат за участие в конкурса”, пише в мотивите за прекратяване на конкурсната процедура за директор на Общински исторически музей-Трън. Заповедта за прекратяване на процедурата е обявена на сайта на общинската администрация на Трън.

Припомняме, че през месец декември 2022 година, Община Трън обяви конкурс за директор на музея в града край границата със Сърбия. Това бе третият конкурс за тази длъжност от 2020 година насам. За провалените предишни два конкурса можете да прочетете в публикацията: След два провала Община Трън пак търси човек за директор на Общинския исторически музей в града край границата.

След изтичането на срока за подаване на документи, който е бил до 17 часа на 12 януари 2023 година, никой не е подал заявление за участие. Интересна подробност по темата, която трябва да се отбележи е, че в края на месец октомври 2022 година служебното правителство одобри 117 384 лева за финансова подкрепа на музея в Трън.

Виж също...

Loading...