Снимки на млади сурвакари от селата Сопица и Долна Секирна се включиха в онлайн конкурс на читалище в Земенско

Фотографии на младежката сурвакарска група на село Сопица и малкия Здравко Владов от сурвакарската група на село Долна Секирна участват в онлайн конкурса “Традиционни сурвакарски и кукерски маски и костюми”, видя Zapadno.com.

Конкурсът се организира от народно читалище “Крюгер Николов-1922” в земенското село Пещера. Надпреварата е във връзка със 100-годишнината на читалищната институция и в нея могат да вземат участия читалища и физически лица само с една снимка на маска с или без костюм. Крайният срок за изпращане на снимките на посочена от читалището електронна поща е до 31 януари 2023 година. Получените фотографии се публикуват във Фейсбук профила на читалището в Пещера. Гласуването за всяка снимка се осъществява чрез натискане на бутона “Харесване”. Първите три творби, които са събрали най-много харесвания, ще бъдат наградени с плакет, диплом и сувенир. Следващите три снимки, събрали най-много харесвания, ще получат специалните награди на читалището – медал, диплом и сувенир.

Участник номер 7 е снимка със 7-годишният Здравко Владов от сурвакарската група към народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна. Участник номер 11 е младежката сурвакарска група към народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица.

Виж също...

Loading...