В сряда вятърът ще бъде засилен от югозапад и ще се усилва, максималните температури ще достигнат 15 – 20 градуса

В сряда ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд в крайните южни райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 7 до 2 градуса, на север от планините – до плюс 10 – 11 градуса. През деня ще се задържи облачно, ветровито и топло. Следобед и през нощта, срещу четвъртък, в крайните северозападни и в крайните южни райони ще превали дъжд. Снежната покривка в планините бързо ще се топи.

Вятърът при земята ще бъде засилен от югозапад със скорости до 65 – 70 километра в час, с тенденция за усилване. По високите части на планините ще духат силни до бурни ветрове от югозапад със скорости до 80 – 90 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморието до 15 – 18 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите през следващите дни топъл въздух от юг ще проникне и с ветровитото време места и ще изтласка по-студения въздух и чувствително ще се затопли. Студен и влажен въздух от север през Скандинавието ще прониква на юг, като границата с по-топлите въздушни маси ще минава през Чехия, Италия и ще обхващат цяла Испания. Дъждове с мокър сняг ще валят в Прибалтика и на юг, в Полша, в Чехия и в страните около Алпите. Западното Средиземноморие ще бъде притегателен цетър за дъждове с летен хактер.

Времето през следващите дни

В сряда ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд в крайните южни райони. В четвъртък ще превалява главно предиобед в Източните Родопи. През следващите дни до края на седмицата ще се затопли с южни ветрове. В събота следобед и през нощта срещу неделя, в западните части от страната ще завали дъжд, с условия за поледици. В неделя ще бъде дъждовно, в планините от западните райони ще вали мокър сняг. Времето ще бъде динамично и ветровито. Следобед валежите ще спират и облаците от запад на изток ще се разкъсват.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...