Снимки на сурвакари от селата Садовик, Кошарево, Слаковци, Долна Секирна и Ребро също се борят за гласове в конкурса на читалище в Земенско

Още 8 снимки от сурвакари от села в община Брезник участват в онлайн конкурса “Традиционни сурвакарски и кукерски маски и костюми”, видя Zapadno.com.

Конкурсът се организира от народно читалище “Крюгер Николов-1922” в земенското село Пещера. Надпреварата е във връзка със 100-годишнината на читалищната институция и в нея могат да вземат участия читалища и физически лица само с една снимка на маска с или без костюм. Крайният срок за изпращане на снимките на посочена от читалището електронна поща е до 31 януари 2023 година. Получените фотографии се публикуват във Фейсбук профила на читалището в Пещера. Гласуването за всяка снимка се осъществява чрез натискане на бутона “Харесване”.

Участник номер 35 са двойка сурвакари от сурвакарската група на село Садовик, облечени в сурвакарски костюми и с чанове около кръстовете. Участник номер 32 са сурвакари от село Кошарево – мъж, жена и 4-месечно бебе, облечено също в сурвакарски костюм. Участник номер 30 са трима сурвакари от сурвакарската група на село Кошарево – две момиченца и един мъж. Участник номер 29 със страховита маска и костюм е малката Мука от село Ребро. Участник номер 27 е обща снимка на сурвакарската група на Кошарево на презентирането на международния фестивал “Сурва” в Борисовата градина в София. Участник номер 25 са Божидара на 3 години и 9 месеца и 2-годишната Мария от село Слаковци. Участник номер 24 е 3-годишният Любомир – син на малката Мука от село Ребро. Участник номер 22 е сурвакарче на 1 година и 8 месеца от село Долна Секирна. Снимките са публикувани във Фейсбук профила на читалището в село Пещера.

В конкурса участват още две снимки на сурвакари от Брезнишко – на младежката сурвакарска група на село Сопица и на сурвакарче от сурвакарската група на село Долна Секирна.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...