Заместник-кметове на общините Брезник и Трън се включиха в среща за разработването на национална карта на социалните услуги на област Перник

Работна среща във връзка с разработването на националната карта на социалните услуги на област Перник събра институции в Областна администрация-Перник. Срещата се проведе на 18 януари, съобщиха от областната управа.

В срещата, водена от заместник-областния управител Илинка Никифорова, взеха участие заместник-кметовете на общините Брезник, Трън и Земен, представители на общините от областта, директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник, директорът на дирекция “Социално подпомагане”-Перник , както и представители в сферата на социалните услуги в област Перник.

Бяха дадени насоки и информация за дейностите, които предстоят да бъдат изпълнени относно изработването на картата. Стана ясно, че Общините ще бъдат готови с анализите до края на месеца, след което ще се предприемат действия по обсъждане и съгласуване между кметовете на общини в областта.
Картата ще очертае потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво.

Снимка: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...