Община Трън с намерение да замени малкия камион за сметосъбиране с друг чрез отчисления за такса депо към Регионалната инспекция по околната среда и водите

С решение от края на 2022 година Общински съвет-Трън е дал съгласието си кметът на община Трън да подготви и внесе необходими документи за връщане на част от средствата от Регионалната инспекция по околната среда и водите за закупуване на транспортно средство, обезпечаващо функционирането на общинската система за управление на отпадъците, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението е прието на последната за миналата година сесия на трънските общински съветници, провела се на 30 декември. В докладната до съветниците кметът на Трън обяснява, че Общината има възможност със средства от отчисленията да закупува транспортни средства.

Намерението на местната власт е да се закупи друг малък сметосъбиращ автомобил, който да замени досегашния такъв. Причината е, че сегашната по-малка сметосъбираща машина на Община Трън е амортизирана, но и удобна, тъй като може да влиза в по-малките улички, обясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...