На 20 януари от запад ще се спуска по-студен и влажен въздух, по високите полета ще валят дъжд и сняг

В петък ще вали дъжд, по-интензивно в Източна България. По високите западни полета ще валят дъжд и сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 11 до 4 градуса, на север от планините – до плюс 11 – 12 градуса. Предиобед над западните райони ще превалява дъжд, а в централните и в източните части от страната ще бъде облачно. От запад ще се спуска по-студен и влажен въздух. По високите полета дъждът ще преминава в сняг. Следобед валежите ще обхванат и източните райони. През нощта, срещу събота, постепенно от запад на изток валежите ще спират. В планините ще вали сняг.

Вятърът при земята ще бъде свеж от запад със скорости до 40 километра в час, с тенденция следобед да отслабва. По високите части на планините ще духат засилени до силни ветрове от югозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, на север от планините до 17 градуса, по Черноморието до 15 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...