Смях в Брезник: Исус от Долна Секирна, черешово топче, изстрелващо салфетки и други персонажи на маскарадния фестивал – СНИМКИ

Част от сурвакарските групи, които се включиха в общинския маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2023”, накараха със свои персонажи публиката и официалните гости да се усмихнат от сърце и душа, видя репортер на Zapadno.com.

Първите усмивки дойдоха от Исус от сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна. Той премина през всички официални гости по време на представянето на групата и доколкото дочухме ги благослови. Те пък му се усмихваха.

Друг забавен персонаж бе ловец с големи очила и голяма пушка от сурвакарската група на пернишкото село Люлин. Специално за обектива на Zapadno.com ловецът насочи мерника си към мечката от неговата група, но краят след това беше щастлив – с много усмивки и без жертви. Друг участник от същата група, пременен с народна носия, разхождаше двете си овце много плътно до двата си крака.

Подвижната къщичка на сурвакарската група на брезнишкото село Садовик също предизвикваше удивление в публиката, а тези, които я управляваха казаха, че е тайна как се задвижва тя и дали има винетка.

Интересен персонаж имаше и в сурвакарската група на пернишкия квартал “Църква”. Той беше облечен в бели дрехи и със страшна маска, а в ръцете си държеше пръскалка. Какво е пръскал участникът само можем да гадаем.

Забавната серия продължи с появяването на баш авджия от сурвакарската група на ковачевското село Сирищник. В ръцете си персонажът държеше две пушки, а около кръста беше закачил регистрационен номер с надпис “БАШ АВДЖИЯ”.

Двама усмихващи персонажи имаше и в сурвакарската група на брезнишкото село Кошарево, които бяха пременени с разноцветни дрехи. Единият от тях дори беше музикант с акордеон.

Зоро пристигна в центъра на Брезник със своя кон, но и със сурвакарската група на радомирския квартал “Върба”. Участниците бяха докарали и свое копие на черешово топче, което изстрелва салфетки.

Поп с три кръста пристигна от сурвакарската група на брезнишкото село Гигинци. Най-малкият кръст беше на калимявката му, а най-големият – на расото.

Необичайно голяма гръдна обиколка показа персонаж от сурвакарската група на брезнишкото село Ноевци, но и тоалетът на пременената дама се набиваше на очи.

Това бяха по-забавните персонажи, които обективът на Zapadno.com успя да забележи. На страниците на сайта вече е поместена обзорна публикация за провелия се фестивал “Сурова Брезник ‘2023”. Публикацията с видео и снимки, можете да прочетете като натиснете тук.

Разгледайте снимки на забавните персонажи, които Zapadno.com успя да заснеме:

Виж също...

Loading...