Читалището и музеят на Брезник са подготвени за фестивала “Сурова Брезник ‘2023” – СНИМКИ

Читалището и музеят в град Брезник са готови за провеждането на фестивала “Сурова Брезник ‘2023”, предаде репортер на Zapadno.com.

В съботното утро колективите на двете институции се събраха, за да обсъдят програмата със задачи за фестивалния ден. От народно читалище “Просвещение-1870” поставиха 30 цветни знамена на поставки, двата манекени-сурвакари, колоните и микрофоните. Пред изложбена зала “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник пък са подредени 9 табла с информация и снимки, които са част от изложбата “Сурова в Брезнишко”. Таблата проследяват сурвакари от 60-те години на миналия век, от провеждането на общинския фестивал “Сурова” на стадиона в града и до второто десетилетие на XXI век. Музеят ще прожектира филм за общинския фестивал, заснет в края на 80-те години на XX век. Изложбена зала “Класно училище” също е отворена за посетители.

Днес в центъра на град Брезник ще дефилират около 1 000 сурвакари от област Перник. Прочетете още по темата в публикацията: Фестивал “Сурова Брезник ‘2023”: Над 20 сурвакарски групи от област Перник ще дефилират на 21 януари – ГРАФИК.

Разгледайте снимки от подготвените за фестивала музей и читалище:

Виж също...

Loading...