В неделя от запад временно облачността ще се разкъсва, но през следващите дни ще има валежи от дъжд и сняг

В неделя ще вали дъжд в центраните и източни райони, а по планините мокър сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 8 до плюс 3 градуса, в западните райони около 1 – 3 градуса. Предиобед валежите в централните и източните части от страната ще спират и от запад временно облачността ще се разкъсва. Следобед и през нощта, срещу понеделник, валежи от дъжд ще има в западните и в южните райони.

Вятърът при земята ще бъде слаб от изток-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от югозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 15 градуса.

Времето в Европа

Серия от средиземноморски циклони през следващите дни ще се насочват към Балканите. От запад ще прониква по-студен и влажен въздух и у нас валежите от дъжд и снаг ще бъдет често явление. В населените места от Западна България ще вали дъжд, в планините мокър и тежък сняг. Топлият въздух над Атлантическото крайбрежие ще се задържи, а студени въздушни маси от север бавно ще се придвижват на юг и ще усилват циклогенеза над Средиземноморието и ще съдават валежин обстановки в Адриатика и на Балканите. Другата зона с по-съществени валежи от дъжд и сняг е над Скандинавието. Валежи с мокър сняг ще валят в Алпите и планините от Балканите. В страните около Северно море и в западното Средиземноморие ще валят дъждове.

Времето през следващите дни

В неделя ще бъде дъждовно, в планините от западните и централни части от страната ще вали мокър сняг. В понеделник – дъжд в западните и в централните, в планините мокър сняг. Във вторник ще се задържи облачно, с валежи от дъжд и сняг, главно в източните и централните райони. В планините от Западна България ще вали мокър сняг. В сряда ще превалява слабо мокър сняг и в западните, и в южните райони. В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в Западна България, които през следващите дни, в петък ще обхващат и централните части от страната. Дневните температури ще достигат 1 – 4 градуса. В събота валежите ще спират, най-късно в Североизточна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...