Пътната агенция: Очаква се понижение на температурите, в Западна и Северозападна България дъждът ще преминава в сняг, шофьорите да карат внимателно

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и в Северозападна и Западна България дъждът ще преминава в сняг. В тази връзка от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...