Специализирана полицейска операция в Брезнишко разкри кражби, по време на акцията в област Перник са проверени сборища на криминалния контингент

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 20 януари на територията на област Перник, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Перник.

В акцията са участвали служители от Областна дирекция на МВР-Перник, Главна дирекция „ Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, представители на Българска агенция по безопасност на храните и териториалната дирекция на Национална агенция за приходите за Перник, Регионална инспекция по околната среда и водите-София и служители от държавно горско стопанство.

В хода на акцията са разкрити 5 кражби, регистрирани през минал период – три на територията на Първо районно управление и 2 на територията на Районно управление-Брезник и 2 престъпления по член 194 и 234 от Наказателния кодекс – кражба и държане на акцизни стоки без бандерол. Проверени са 278 моторни превозни средства, 321 лица, 37 с криминални прояви. Съставени са 44 акта за установяване на административни нарушения и са издадени 26 разпореждания и предупреждения по член 64 и 65 от Закона за МВР.

Проверени са 19 заложни къщи, 9 автоморги и 10 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Инспектирани са сборища на криминалния контингент, 29 търговски обекта и 16 питейни заведения. Иззети са 35 литра алкохол без акцизен бандерол. Установен е един автомобил, противозаконно отнет от столицата и едно лице, обявено общодържавно издирване.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...