Децата до 10 години ще пътуват безплатно до края на 2023 година, а пенсионерите ще получат компенсации за ползване на обществения транспорт

Нови компенсации на цените на пътуване по основните градски линии и междуселищния автомобилен транспорт за учащи и пенсионери, както и безплатно пътуване на децата до 10 навършени години, бяха определени с правителствено постановление. Така ще бъдат подпомогнати най-уязвимите групи от населението в условията на икономическа криза и висока инфлация. Мярката ще действа от 1 февруари 2023 година до 31 декември 2023 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

Осигурени са и допълнителни средства в размер на 27 милиона лева за 2023 година за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии. Целта е да бъдат съхранени и подпомогнати предприятията за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии. Тази мярка има за цел от една страна да подпомогне бизнеса в предоставянето на услугата за обществен превоз на пътници, и от друга – да осигури достъпност и възможност за свободно придвижване на най-уязвимите групи.

Виж също...

Loading...