Община Трън ще продаде 11 декара земя в село Забел за цена от 100 хиляди лева чрез търг с явно наддаване

Разпореждане с недвижим имот, който е частна общинска собственост и се намира в трънското село Забел, разрешиха общинските съветници на Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Столична фирма, която предоставя геодезически услуги за корпоративни и частни клиенти, е проявила интерес за закупуване на урегулиран поземлен имот в село Забел. Фирмата е заявила интереса си пред Община Трън, откъдето пък са направили предложение общинските съветници да вземат решение за разпореждането с имота.

Имотът е с площ 11 253 квадратни метра и е незастроен. Във връзка с продажбата е изготвена пазарна оценка от оценител на имоти, поясняват от общинската администрация пред общинските съветници. Имотът се намира в махала “Забелски ханове” в село Забел.

На провелата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Трън бе взето решението имотът да бъде обявен за продажба чрез публичен търг с явно наддаване. Първоначалната тръжна цена ще е в размер на 99 955 лева с ДДС. Предстои кметът на община Трън да изпълни взетото от съветниците решение.

Виж също...

Loading...